Het verhaal van Marcel van Dijksen

Markt en mens onder druk

blog_2

 

Met zijn handen in het haar zit Marcel aan de keukentafel van zijn Achterhoekse boerderij. Traditiegetrouw bespreekt hij tijdens het avondeten de dag met zijn vrouw. Ondanks haar kookkunsten smaakt het voor geen meter. De situatie waarin zijn bedrijf momenteel verkeert, vreet aan hem. De goedbedoelde adviezen over export spoken nu al een week door zijn hoofd. Een zakenrelatie adviseerde Marcel met ELSA de Duitse markt op te gaan. Exporteren naar onze oosterburen klinkt inderdaad heel logisch maar zelf heeft hij daar helemaal geen verstand van. Wat moet hij doen?

 
Onder druk
In Nederland loopt Marcel vast. De groei van zijn bedrijf in Nederland stagneert al een tijdje.

ELSA is in vier jaar enorm gegroeid, uit het niets bouwde Marcel het bedrijf op tot wat het nu is. Een goed lopend bedrijf met 46 FTE op de loonlijst. ELSA levert duurzame verlichting oplossingen voor landbouw en veeteelt. Op de Nederlandse markt is het een gevestigde naam. Het heeft een goede naamsbekendheid en klanten zijn tevreden over de producten en diensten van ELSA.

De landbouwsector in Nederland staat echter onder enorme druk. Door de stikstofcrisis en steeds maar veranderende wet en regelgevingen hebben veel boeren moeite met het maken van een langetermijnvisie. Investeren op duurzaamheid heeft op dit moment voor maar weinig boeren prioriteit. Om zijn bedrijf toch te laten groeien overweegt Marcel sterk om zijn producten en diensten te exporteren naar het buitenland.

 

Vragen waar Marcel mee zit

Na de nodige uurtjes piekeren en aantal goede gesprekken, met zijn vrouw aan de keukentafel, hakt Marcel de knoop door. ELSA gaat het avontuur aan en gaat exporteren naar het buitenland. Maar waar moet hij beginnen, is een agent in Duitsland een goed idee en waar vindt hij de juiste lokale partners? Zijn er subsidies beschikbaar in Nederland of Europa? Om antwoorden te krijgen neemt hij contact op met Business Boost International.

Benieuwd wat Business Boost International voor jouw organisatie kan betekenen?
We gaan graag vrijblijvend met jou in gesprek.